Четвер, 25.04.2024, 09:53
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Жовтень » 24 » Наша мета – збагачення творчості Василя Сухомлинського досвідом сучасних освітян
08:23
Наша мета – збагачення творчості Василя Сухомлинського досвідом сучасних освітян
    
12
 З нагоди відзначення 95-річчя від дня народження видатного педагога-земляка Василя Олександровича Сухомлинського 22 жовтня цього року на базі ЗШ І-ІІІ ступенів № 6, опорної з питань впровадження ідей В.Сухомлинського (директор Д.Полежай, заступник директора з навчально-виховної роботи С.Брикова, заступник з виховної роботи С.Михайлова) був проведений міський семінар для директорів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів та їх заступників за участю працівників відділу освіти та міського методичного кабінету з проблеми: «Трансформація педагогічних ідей В.Сухомлинського в практиці управлінської діяльності сучасного навчального закладу» з виїздом в Онуфріївський район до Павлиської ЗШ І-ІІІ ступенів №1 імені В.Сухомлинського.
     
12
  
Захід було організовано на виконання річного плану роботи відділу освіти та міського методичного кабінету з метою підвищення кваліфікації керівних кадрів ЗНЗ та ПНЗ міста, покращення знань, умінь і навичок з питань вивчення й подальшого розвитку педагогічних ідей В.Сухомлинського, колишнього директора Павлиської школи, педагога-гуманіста, науковця, письменника.
    
12
 
Учасники семінару поклали квіти до пам’ятника всесвітньо відомого педагога та завітали до педагогічно-меморіального музею В.Сухомлинського, в якому цікаву екскурсію з демонстрацією відеофільмів та архівних документів – книг наказів, протоколів педрад, інших рукописів Василя Олександровича Сухомлинського ¬– провела Зоя Юріївна Ткаченко, директор музею. А директори шкіл м.Знам’янка подарували музею друковані матеріали з досвіду впровадження й розвитку педагогічної спадщини В.Сухомлинського, яка і сьогодні є актуальною, дає відповіді на багато проблемних питань сучасної освіти.
     
12
З піснями, гостинним караваєм, вітальним словом зустріли учні, вчителі, адміністрація Павлиської школи гостей із м.Знам’янка, запросили на традиційний захід з часів керівництва школою В.Сухомлинським шкільне свято дитячої книги, провели екскурсію по школі, показали матеріально-технічну базу, розповіли, як продовжується в школі втілення в життя системи педагогічної праці Василя Сухомлинського на принципах гуманізму, культів Людини, Матері, Батьківщини, Книги, Слова, любові, поваги до дітей, його прихильності до народної педагогіки та психології, природовідповідності. Директор Павлиської ЗШ І-ІІІ ступенів №1 імені В.Сухомлинського Деркач Валентина Федорівна та її заступники й вчителі зуміли донести шляхи реалізації педагогічних ідей В.Сухомлинського в управлінську діяльність сучасної Павлиської школи.
    
12
 
До організації поїздки у Павлиську школу був залучений Семенков Микола Васильович, колишній заступник начальника відділу освіти, ветеран педагогічної праці, що вже пішов на заслужений відпочинок, який свого часу дев’ять років був директором Павлиської школи. Його виступ, екскурсійні коментарі супроводжувались теплими словами спогадів про вчителів школи, про неоціненний досвід управлінської діяльності, запозичений у В.Сухомлинського, мудрого керівника, тонкого психолога, науковця.
     
12
  
Проведення цього методичного заходу для керівних кадрів освітньої галузі Знам’янки стало поштовхом до нових звершень, до вдумливого вивчення спадщини великого педагога.

Ідеї В.Сухомлинського житимуть доти, поки є люди, одержимі його педагогічною творчістю, розділяють його погляди, впроваджуючи в сучасне життя.

Відбувся обмін враженнями, думками, досвідом роботи з теми семінару між його учасниками, від яких Павлиській школі був вручений в дарунок принтер. Зі зворушливим словом вдячності за надану можливість доторкнутись до скарбниці світлої постаті нашого видатного земляка, за натхнення достойно слідувати його дороговказами.
    
12
 
Наша мета – збагачення творчості Василя Сухомлинського досвідом сучасних освітян, звіряти свої педагогічні стежки з широким шляхом Вчителя, якого знає весь світ – підсумувала при завершенні заходу начальник відділу освіти виконавчого комітету Знам’янської міської ради Н.Попова.
Категорія: Новини освіти | Переглядів: 1171 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1

Кировоград: новости и сайты