Неділя, 19.05.2024, 22:26
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Квітень » 16 » Особливості припинення громадських об’єднань
10:47
Особливості припинення громадських об’єднань
12
        Головний спеціаліст реєстраційної служби Знам’янського міськрайонного управління юстиції   Анатолій Миколайович Котляров  інформує. 
    Припинення діяльності громадського об’єднання здійснюється за рішенням громадського об’єднання, прийнятим вищим органом управління громадського об’єднання, шляхом саморозпуску або реорганізації шляхом приєднання до іншого громадського об’єднання такого самого статусу та/або за рішенням суду про заборону (примусовий розпуск) громадського об’єднання.
Припинення діяльності громадського об’єднання зі статусом юридичної особи має наслідком припинення цієї юридичної особи у порядку, встановленому Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців», з урахуванням особливостей, встановлених Законом України «Про громадські об’єднання». Якщо вартості майна громадського об’єднання зі статусом юридичної особи, яке безпосередньо здійснює підприємницьку діяльність і щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, ліквідаційна комісія зобов’язана звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такого громадського об’єднання відповідно до Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».
Громадське об’єднання має право у будь-який час прийняти рішення про припинення своєї діяльності (саморозпуск). Діяльність громадського об’єднання без статусу юридичної особи вважається припиненою з дня отримання повідомлення про таке рішення від керівника об’єднання або особи, уповноваженої представляти це об’єднання, уповноваженим органом з питань реєстрації.
Громадське об’єднання подає рішення про саморозпуск громадського об’єднання до уповноваженого органу з питань реєстрації, до якого додаються:
- оригінал свідоцтва про реєстрацію громадського об’єднання (або його дубліката);
- оригінал статуту громадського об’єднання (або його дубліката);
- реєстраційна картка на проведення державної реєстрації припинення юридичної особи.
З дня внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців запису про рішення громадського об’єднання про саморозпуск розпочинається припинення громадського об’єднання як юридичної особи та набуває повноважень ліквідаційна комісія. З цього ж дня рішення громадського об’єднання про саморозпуск не може бути скасоване цим громадським об’єднанням.
Реорганізація громадського об’єднання, яке має статус юридичної особи, здійснюється шляхом його приєднання до іншого громадського об’єднання такого самого статусу. Вступ громадської організації або громадської спілки до складу громадської спілки не є реорганізацією громадського об’єднання і не має наслідком припинення його діяльності.
Припинення громадського об’єднання включає - припинення внутрішньо-організаційної діяльності громадського об’єднання та припинення громадського об’єднання як юридичної особи.
Припинення внутрішньо-організаційної діяльності громадського об’єднання, у тому числі передання до відповідних архівних установ документації громадського об’єднання, здійснюється протягом 60 днів з дня внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців запису про рішення громадського об’єднання про припинення його діяльності.
У разі прийняття судом рішення про припинення юридичної особи громадського об’єднання з підстав, зазначених у Законі України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців», громадське об’єднання протягом шести місяців в довільній формі повідомляє уповноважений орган з питань реєстрації про продовження діяльності без статусу юридичної особи та надає відомості про особу, уповноважену представляти громадське об'єднання, в обсязі, визначеному статтею 16 Закону України «Про громадські об’єднання».
Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 805 | Додав: Zagor | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты