П`ятниця, 26.04.2024, 19:31
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2013 » Листопад » 8 » Панкратіон – відродження стародавніх Олімпійських традицій
16:38
Панкратіон – відродження стародавніх Олімпійських традицій
  
12
Мудрий народ, що населяє цю країну, багато чого створив і подарував світу. У тому числі і цікаве єдиноборство з красивою назвою "панкратіон". Час не владний над цим словом. А, тим паче, що стосується світу спорту, напевно, немає зараз серед олімпійських і не олімпійських видів таких, які можуть похвалитися своєю древньою історією і при цьому зберегти назву, яку дали їм їх древні прародителі. "Панкратіон" складається з грецьких "пан"(все) і "кратос"(влада). І якщо ці два слова зібрати разом, то не так-то легко його перекласти з грецького. Щоб це зробити,спочатку переведемо слово, що означає того, хто практикує цей вид боротьби. Тут теж не зовсім просто.

У нас такого спортсмена називають по різному, але зупинимося на більш, благозвучному - " панкратіонік ". По-грецьки це слово означає - "той, хто може перемогти будь-кого". Точного ж перекладу у слова "панкратіон" немає. Багато трактувань цього слова,наприклад такі як: пангратіон, панкрасий та ін. Красиве і лаконічне трактування слова "панкратіон" - це "дозволено все". Точніше за всіх сказав більше 2,5 тисяч років назад Філострат : "панкратіонік - це той, хто б'ється краще, ніж боксер, а бореться краще, ніж борець".

2 листопада в Кіровограді відбувся відкритий чемпіонат області з панкратіону. В цьому святі спорту, здоров’я і мужності прийняли участь 150 спортсменів з Кіровограда, Знамянки, Новгородки , Олександрії, Долинської,Миколаєва, команди - бойового самбо, дзюдо,панкратіону,бойового багатоборства,рукопашного бою,хортингу. Спортсмени змагались у чотирьох розділах: ВJJ (бразильське джиу-джитсу боротьба в кімоно),Греплінг Ноу-гі (боротьба у шортах і щільній футболці),Агон (поєдинки без нанесення ударів руками в голову) та ММА (змішані єдиноборства-дозволяється будь-яка ударна техніка як в стійці так і в партері больові та задушливі прийоми). Знам’янську команду в складі 11 спортсменів представляли вихованці Клубу єдиноборств «Піт-Файтер».

Тож в особистому заліку наші бійці посіли наступні місця: у наймолодшій віковій категорії 10-11 років чемпіоном Кіровоградської області у розділах ВJJ та Греплінг Ноу-гі став Поліщук Юрій і в розділі Агон посів ІІ місце. Абсолютним чемпіоном у трьох розділах ВJJ, Греплінг Ноу-гі та Агон став - Мусаєв Васіф. ІІ місце у розділах Агон та Греплінг Ноу-гі та ІІІ місце в ВJJ зайняв Росіхін Андрій.

Категорія 12-13 років Шанта Артем-ІІ місце у розділах Агон та ВJJ. Категорія 14-15 років розділ ВJJ та Греплінг Ноу-гі ІІ місце,Агон І місце - Сахнюк Сергій. І місце у розділі Греплінг Ноу-гі зайняв Сайфудінов Михайло. Зюзін Сергій –ІІІ місце у розділах Агон та ВJJ. Категорія 16-17 років Пшеничний Олександр І місце у розділі Греплінг Ноу-гі. 

Чемпіоном в двох розділах Агон і Греплінг Ноу-гі та другим в ММА став Вартанов Кирило.

У віковій категорії старше 18 років ІІ місце в розділі Греплінг Ноу-гі і два ІІІ місця в ВJJ і Агон посів Сахнюк Олександр. Чемпіоном області в ММА та бронзовим призером в Агон і ВJJ став Хачатрян Сурен.

Загалом наша команда завоювала 27 медалей -11 з яких золото,9 срібло та 7 бронза. Поздоровляємо наших спортсменів з перемогою, побажаємо їм здоров’я, наснаги у здоланні нових спортивних вершин, та й в подальшому прославляти наш рідний край,нашу Знам’янку.

За підсумками змагань буде сформована збірна Кіровоградської області для участі у чемпіонаті України який пройде в м. Київ 22-24 листопада.

Знам’янський клуб єдиноборств «Піт-Файтер» висловлює щиру подяку міському голові - Крижановському І.Б.,голові міської організації Партії регіонів - Тесленко А.В. за постійну допомогу та вагомий внесок у здорове виховання молоді та небайдужість до розвитку спорту у нашому місті. Велика подяка ПП – І.Матвєєву, О.Щаві, А.Дробахі, О.Тодоренко за постійну фінансову допомогу,начальнику ЛВ міліції ст. Знам’янка - Комар І.В. за сприяння та підтримку Клубу.

Голова Клубу єдиноборств «Піт-Файтер»
тренер вищої категорії, майстер ІІ дан - Слуцький О.А.
Категорія: Новини спорту | Переглядів: 1085 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты