Субота, 18.05.2024, 20:11
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2017 » Квітень » 18 » Володимир Гройсман - у реконструйованих закладах охорони здоров'я у Кропивницькому: це і є результат справжньої децентралізації
15:02
Володимир Гройсман - у реконструйованих закладах охорони здоров'я у Кропивницькому: це і є результат справжньої децентралізації
12

Ремонт та реконструкція закладів охорони здоров'я і є результатом розпочатої три роки тому реформи з децентралізації. Про це Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив під час ознайомлення з консультативною поліклінікою Кіровоградської обласної лікарні, відремонтованою за кошти Державного фонду регіонального розвитку та кошти обласного бюджету.
Глава Уряду також ознайомився з побудованим за кошти обласного бюджету сучасним операційним блоком, де проводяться операції на відкритому серці, у Кіровоградському обласному кардіологічному диспансері.
"Це і є результат справжньої децентралізації. З'явилася децентралізація – зовсім інший прогрес. Але найголовніше – інвестувати не у стіни лікарень, а у здоров'я людей", – наголосив Володимир Гройсман.
Прем’єр-міністр поспілкувався із персоналом медичних закладів та пацієнтами центру та розповів про ініціативи Уряду щодо зміни системи охорони здоров'я, зокрема запровадження урядової програми "Доступні ліки", що передбачає виділення безкоштовних ліків проти серцево-судинних захворювань, цукрового діабету ІІ типу та бронхіальної астми для хронічно хворих.
Володимир Гройсман обговорив ситуацію із технічним забезпеченням медичних закладів, виплати заробітної плати працівникам охорони здоров'я, нагадавши, що у 2017 році заробітні плати лікарям були підвищені на 30%. "Я згоден, цього недостатньо. Але це лише початок. Ваша праця – безцінна", - сказав Володимир Гройсман, звертаючись до медичних працівників.
Він також відвідав місцеву аптеку та безпосередньо ознайомився щодо реалізації державної програми "Доступні ліки", поспілкувавшись із фармацевтами та відвідувачами.
Довідково
Кардіохірургічну операційну у Кіровоградському обласному кардіологічному диспансері відкрито у лютому 2016 року. За 2016 рік виконано 156 оперативних втручань, з них 66 операцій на відкритому серці, 59 операцій при порушенні ритму серця, 17 операції на артеріях, 8 операцій на венах.
У структурі Кіровоградської обласної лікарні є відділення консультативної поліклініки, планова потужність якого складає 343 відвідування в одну зміну. Спеціалізовані консультації проводяться за 32 лікарськими спеціальностями. За 2016 рік в поліклініці проконсультовано 85630 хворих. Всього госпіталізовано через поліклініку в стаціонар за 2016 рік 14638 хворих, що складає 64,2% від числа госпіталізованих. У поліклініці працює кабінет діабетичної ступні, в якому проконсультовано більше 1000 хворих на цукровий діабет.
За 2016 рік в стаціонарі обласної лікарні проліковано 22763 пацієнтів. Незважаючи на те, що переважна більшість пацієнтів потрапляють на лікування зі складною патологією та важкими станами здоров’я, результати проведеного лікування - 97% хворих виписується із лікарні з повним видужанням та поліпшенням.


ДЕПАРТАМЕНТ ІНФОРМАЦІЇ ТА КОМУНІКАЦІЙ З ГРОМАДСЬКІСТЮ СЕКРЕТАРІАТУ КМУ
Категорія: Експрес інформація | Переглядів: 791 | Додав: Moderator1 | Рейтинг: 3.0/2

Кировоград: новости и сайты