П`ятниця, 26.04.2024, 05:11
Вхід | Вихід | RSS
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
Belarusian  English  Russian  Ukrainian 

Меню

Пошук

Погода та курс валют

Погода
Погода у Знам'янці

вологість:

тиск:

вітер:



Календар свят та подій

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Опитування

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Інформаційний портал


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відео про місто

Корисні посилання

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Головна » 2012 » Жовтень » 9 » Вшанували пам'ять Володимира Висоцького
13:36
Вшанували пам'ять Володимира Висоцького
 
12         Завжди приємно, коли у твоєму рідному місті відбувається визначна подія. І саме тому хочеться, щоб про те дізналось якомога ширше коло людей. От і знам'янчани вирішили увіковічнити пам'ять талановитого поета, барда та кіноактора встановленням у місті малої архітектурної форми - меморіальної дошки на честь міжнародного фестивалю гітари 2012 року та пам’яті В.Висоцького. 
З метою покращення естетичного вигляду та доповнення композиції будівлі цеху ТП № 3 по вул. Жовтневій, 24 начальник цеху ТП №3 ПАТ "Укртелеком" Гребенюк О.В. виступив з пропозицією до міської влади встановити на зовнішній стіні даної будівлі меморіальну дошку на честь міжнародного фестивалю гітари 2012 року та пам’яті В.Висоцького.
Ідею міська влада підтримала. Автором пам’ятної дошки стали мешканці нашого міста брати Олег та Юрій Гребенюк, які і забезпечили фінансову підтримку проекту.
 
12          І от 8 жовтня на урочистість з нагоди відкриття меморіальної дошки пам'яті В.Висоцького зібралися представники Знам'янської міської ради, знам'янчани і гості міста. Відзначити потрібно і те, що на свято, проведенню та піднесеній атмосфері якого не завадив навіть густий дощ, прийшли люди різних поколінь, багато з них - з квітами.
Перед присутніми виступили міський голова І.Крижановський та начальник цеху ТП №3 ПАТ "Укртелеком" Гребенюк О.В. Тільки-но почалися виступи, пішов дощ, часом навіть проливний. Коли люди почали розходитись, перестало дощити. Хтось підмітив, що це хороший знак, можливо, Володимир Висоцький, спостерігаючи з небес, розчулений побаченим, плакав...
Відкриваючи захід, начальник цеху ТП №3 ПАТ "Укртелеком" Гребенюк О.В., порівняв Висоцького із дуже далекою зіркою, світло від якої йде до нас сотні, а то й тисячі років, навіть тоді, коли вона вже зникла. Справді, творчість цього самобутнього поета вийшла далеко за межі свого часу. Талант Володимира Висоцького - барда, поета, актора з'явився яскравим феєрверком так само несподівано, як і згас. Він написав близько 700 пісень і віршів, з великим успіхом гастролював у СРСР і за кордоном. Самостійно й у співавторстві створив кілька прозових творів. Зіграв близько тридцяти ролей у фільмах, зокрема, «Місце зустрічі змінити не можна», «Вертикаль».
Володимир Семенович Висоцький - талановитий поет, бард, театральний і кіноактор. Він із когорти тих непересічних, яскравих творчих особистостей, чиє мистецтво знав і любив народ, а забороняла влада. Адже він творив серцем, ніколи не кривив душею і не боявся висказати правду, зумівши як ніхто передати у своїх піснях та віршах атмосферу часу, в який жив.
Твори В. Висоцького глибоко філософські, але в них усе справжнє, щире, не награне і не на публіку: іронія і сарказм, гнів і безмежне кохання. Можливо, саме через це ними захоплювались люди різних поколінь, професій, соціального статусу, національностей. Активна життєва й громадянська позиція поета є прикладом і для нас, сьогоднішніх, спонукаючи не заспокоюватись, не перетворюватись на просто споживачів, а - "горіти”, працювати душею, розумом і серцем, прагнучи зробити цей світ кращим.
 
12          Володимир Висоцький прожив недовге, але насичене подіями, зустрічами, бурхливими почуттями життя, схоже на спалах яскравої зорі. Йому не виповнилось і сорока трьох, коли пішов за межу. Пішов, щоб повернутися. Книгами, фільмами, платівками...
Промовці висловили надію, що керівництво Укртелекому і надалі продовжуватиме одну із своїх добрих традицій - долучатися до різноманітних хороших справ і не бути осторонь від громадського життя міста.
Найурочистішим моментом свята стало саме відкриття меморіального знака. А потому до знака лягли квіти від шанувальників таланту В. Висоцького.
Відкриття цього знаку стане хорошим прикладом для молодого покоління, як треба жити і творити.

Категорія: Новини міської ради | Переглядів: 1187 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0

Кировоград: новости и сайты